Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Инженерът на Ботас преминава във Формула Е

Инженерът на Ботас преминава във Формула Е

56
0
Валтери Ботас,Тото Волф

Състезателният инженер на Валтери Ботас Тони Рос ще премине във Формула Е. Той ще се присъедини към програмата на Мерцедес в електрическия шампионат, като ще бъде главен състезателен инженер на немския концерн.

Последният ще участва в предстоящия сезон 2018/2019 г., който започва на 15 декември в Рияд, посредством тима на HWA, който е подкрепян от Мерцедес и предшества влизането на германския производител със собствен екип от сезон 2019/2020 г.

Спортният директор Тото Волф заяви, че засега не е ясно кой ще замени Рос, като отбеляза, че за Тони участията във Формула 1 са били достатъчни и той иска да бъде в шампионат, като Формула Е, където състезателната програма продължава само 1 ден.

Самият Ботас завърши едва на 5-о място в шампионата на F1 този сезон, като не взе нито една победа и след финала в Абу Даби се смъкна с едно място, като бе изпреварен от Макс Верстапен. Валтери дълго време се движеше на 2-а позиция, но към края гумите му се износиха значително и той бе изпреварен от трима пилоти.

„Мисля, че развитието на последното състезание отразява много добре сезона ми като цяло, каза финландецът. – Беше тежка година за мен психически. Затова имам нужда от почивка. За момента ми е трудно да видя позитивните неща от сезона.“