Начало Автомобили Иновативните горива Shell FuelSave са вече и на българския пазар

Иновативните горива Shell FuelSave са вече и на българския пазар

23
0

От днес българските шофьори ще могат да намалят разхода си на гориво с 1 л. на резервоар*, благодарение на иновативните горива Shell FuelSave 95 и Shell FuelSave Diesel, които вече се предлагат и у нас в търговските обекти на световната верига Shell. Икономичните горива  заменят основните горива Shell Diesel и Shell Безоловен 95 във всички 108 търговски обекти Shell и се предлагат на цената на обикновените горива Shell, без клиентите да плащат повече. Клиентите на Shell могат да заредят Shell FuelSave 95 и Shell FuelSave Diesel по обичайния начин и да усетят разликата в разхода на гориво още при първото зареждане. 

Специално за представянето на Shell FuelSave в България пристигна Д-р Андреас Шефер, учен от екипа на Shell Global Solutions, научно-изследователското звено на Shell, разработващо последните технологии в горивата Shell. По време на специална демонстрация той представи технологията на усъвършенстваното гориво и начина на действие: “Иновацията на Shell FuelSave се крие в специалната формула за подобряване на ефективността с незабавно действие. Shell FuelSave 95 е създаден така, че да намали загубата на енергия като смазва местата, на които обикновените масла не са достатъчно ефективни. Shell FuelSave Diesel също е обогатен с тази формула и в сравнение с обикновения дизел, постига по-ефективно възпламеняване и изгаряне в двигателя”,  каза Д-р Шефер. 

Горивата Shell FuelSave се появяват на пазара в резултат на дългогодишни проучвания на учените на Shell. Г-жа Камелия Славейкова, Изпълнителен директор на Shell България каза: “В  настоящата икономическа обстановка, за потребителите е все поважно да разработваме иновативни и ефективни решения, които да им помогнат да пестят. Когато шофираме, рядко се замисляме какво се случва вътре в двигателя. С горивата Shell FuelSave стотици хиляди двигатели могат да заработят по-ефективно и да помогнат на шофьори от цяла България да намалят разходите си за гориво,” допълни г-жа Славейкова. 

Горивата Shell FuelSave се появиха за първи път на пазара в Холандия през 2009 г. Те замениха изцяло обикновените горива на компанията в 16 европейски държави, между които Германия, Великобритания, Дания,Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Турция  и Гърция.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter