Начало Рали Интересна програма ще съпътства рали Германия

Интересна програма ще съпътства рали Германия

46
0
Джаки Икс

След броени дни започва рали Германия. През тази година се очакват близо 200 хиляди фенове от региона около град Трир да посетят деветия кръг от Световния рали шампионат. Именно заради това сериозно стълпотворение организаторите са предвидили интересна програма, която трябва да забавлява публиката. Ще бъде проведено рали с исторически автомобили, в което ще участват легенди като Стиг Бломквист, Бьорн Валдегаард и Джеки Икс.

Шведът Бломквист спечели своята световна титла през 1984 г., като има общо 11 победи в кариерата си. Той ще стартира в Трир с Ауди Sport Quattro E2. Неговият сънародник Валдегаард стана през 1979 г. първият официален световен шампион в рали спорта. Той обаче ще стартира с Мерцедес 450 SLC.

Джеки Икс също е очакван с огромно нетърпение. Белгиецът е смятан за може би най-великият пилот на четири колела, след като има огромни успехи в множество серии. Той е двукратен световен вицешампион във Формула 1 през 1969 и 1970 г. Освен това има спечелени 6 състезания в 24-те часа на Льо Ман. Той има множество успехи в шампионати за туристически автомобили, планински състезания и ралита, като има победа и в рали Париж-Дакар през 1983 г. Той ще се появи в Германия с Порше 4х4 Dakar.

В петък и събота пък ще има парад на 50 исторически автомобила на групата Slowly Sideways. В неделя пък в Трир презентация ще направи и бившият пилот във Формула 1 Патрик Фрийзахер. Той ще покаче актуална кола от Sprint Cup на американските серии NASCAR, която е най-популярната серия в САЩ. Един от посетителите ще има възможността да бъде повозен от Фрийзахер с неговата Toyota Camry.