Начало Лайфстайл Интересният уикенд на Алонсо и Шумахер

Интересният уикенд на Алонсо и Шумахер

45
0

Доста интересен уикенд изкараха Фернандо Алонсо и Михаел Шумахер в Австралия, но не само на пистата Албърт парк, а и извън нея. Финалът му се оказа инцидент, при който ударен от Макларън-а на Дженсън Бътън испанецът бутна Мерцедес-а на немския пилот и счупи предното му крило. Това обаче бе последният щрих в истинска минисага между двамата, започнала още в средата на седмицата. Тогава Фернандо, приеман за наследник на седемкратния световен шампион във Ферари, се изненадал (неприятно според клюките) да завари Шумахер да обядва в Скудерията. Михаел наблегна на сериозна порция спагети, а междувременно Алонсо връхлетя в хоспиталити района на отбора си, заварвайки стария си съперник да се храни.

Свободните тренировки в петък преминаха спокойно, но след вчерашната квалификация пък се оказа, че Шумахер смята, че е бил задържан в свои бързи обиколки от Алонсо, но и от Люис Хамилтън. Германецът бе засечен от фотографи да обсъжда въпроса с Фернандо, докато той още седеше във Ферари-то си. По-късно Михаел обясни, че всъщност само го питал дали от отбора са му се обадили, че зад него има пилот в квалификационен тур.

Според Шумахер нещата доста са се променили в негово отсъствие и той просто иска да уточни какво е позволено и какво не в отделните сесии. Трафикът пък се превърна в сериозен проблем на Албърт парк, така че вероятно тепърва ще се разгарят спорове относно това кой на кого е попречил – в стила на Витантонио Лиуци (Форс Индия), обвинил Педро де ла Роса, че е забравил за какво служат огледалата за задно виждане на Заубер-а му.

По-интересната тема на обсъждане в падока обаче определено бяха Алонсо и Шумахер. Двамата демонстрират прилични взаимоотношения, а и не са пилоти, които биха позволили дребни дрязги помежду им (ако въобще съществуват) да бъдат раздухвани. Наясно са, че всяка тяхна стъпка се следи под лупа и не могат да си позволят и една грешна крачка. Приемането на инцидента помежду им след старта на Гран при на Австралия демонстрира точно това: ясна мисъл, хладнокръвие и приемане на ситуацията без излишно емоционално натоварване. Как обаче ще се развива ситуацията, със сигурност ще е интересно да се наблюдава през следващите месеци.