Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Интерлагос пред отпадане от календара?

Интерлагос пред отпадане от календара?

30
0

Гран при на Бразилия се провежда на пистата Интерлагос от 1990 г. насам. От няколко години там е финала на сезона и почти винаги състезанията на тази писта са изключително интересни. Но бъдещето на Гран при на Бразилия вероятно не е свързано с пистата край Сао Пауло, както разкрива бразилският пилот в Индикар, Хелио Кастроневес.

„Чух, че състезанието може да се премести в Южна Бразилия“, заяви Кастроневес. „Явно всичко зависи от това, колко средства ще инвестират организаторите.“

В слуховете вероятно има доза истина, защото пистата Интерлагос трябва да бъде модернизирана и реконструирана. Организаторите на състезанието обаче смятат да инвестират необходимите средства само и единствено тогава, когато Бърни Екълстоун им предложи дългосрочен договор със значително подобрени финансови условия. Англичанинът обаче явно не е съвсем съгласен с подобни намерения и затова се е огледал за алтернативи. Той е разглеждал възможността надпреварата да се проведе в град Пеня в южния щат Санта Катарина. Там се намира най-големият увеселителен парк в Южна Америка, Beto Carrero World.

Една от атракциите в него е картинг писта и трасе за мотокрос, изградени по проект на Херман Тилке. Там се планира и изграждането на градско трасе, като строителните работи трябва да започнат още тази година. Възможно е това трасе да стане дом на Гран при на Бразилия. През миналият ноември Екълстоун лично се е срещнал с губернатора на щата. Вероятно по този начин той иска да упражни натиск върху собствениците на пистата в Сао Пауло.