Начало Попитай Тенчев Инцидентът между Люис Хамилтън и Макс Верстапен

Инцидентът между Люис Хамилтън и Макс Верстапен

5158
0

Можете ли да споделите вашето мнение кой е виновен за инцидента между Люис Хамилтън и Макс Верстапен? Правилно ли беше наказан Хамилтън с 10 секунди и не беше ли споделена вината между двамата? Доста пилоти, а и шефа на Астън Мартин каза, че според тях това си е чист състезателен инцидент. Не смятате ли, че модерната Формула 1 започва твърде много да ограничава действията на пилотите?

Въпрос на Ивелин Гяуров

Трябваше ли да бъде по-сурово наказанието за Хамилтън?

Натъкнах се на интересен клип в YouTube, на който с 3D анимация е пресъздаден инцидента между Верстапен и Хамилтън. На него ясно се вижда, че Хамилтън е много далеч от ейпекса на завоя, поради което причинява удара с Верстапен и получава 10-секундно наказание. Не следва ли да се вземе впредвид факта, че след този удар разликата между Верстапен и Хамилтън се стопява на 8 точки, а между Ред Бул и Мерцедес само 4? Не трябва ли да бъде много по-сурово наказанието за Хамилтън, след като очевидно той е виновен за отпадането на Верстапен?

Въпрос на Живко Димитров

Защо Хамилтън блъсна Верстапен на Силвърсоун?

Нико Розберг предупреди Макс преди време, че трябва да очаква всичко най-лошо от действията на Люис и това се случи на Силвърстоун. Като публичен коментатор, моля коментар на сблъсъка и най-вече за подбудите на Хамилтън !!!

Въпрос на Спиридон Спиридонов

Двигатели

Ако при тежък състезателен инцидент (например Хамилтън и Верстапен) има съмнение за повреда на двигателя или е повреден, има ли право отбора да го сменят, при положение,че те нямат вина за повредата на двигателя?

Въпрос на Ивайло Марков

#ClubS1​​​ #askTenchev​​​ #Formula1​​​ #FormulaOne​​​​ #F1​​​ #RedBull​​ #MaxVerstappen​​ #lewishamilton​​ #Mercedes