Начало Рали Льоб спечели рали Аржентина, Солберг взе всички етапи в неделя

Льоб спечели рали Аржентина, Солберг взе всички етапи в неделя

51
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб (Ситроен) спечели рали Аржентина, пети кръг от световния шампионат за 2012 г. Това е трети успех за него тази година и общо 70-ти в кариерата му. Втори остана съотборникът му Мико Хирвонен, комуто бе наредено да не гони шампиона. Трети обаче стана Мадс Остберг. До последната отсечка на тази позиция вървеше Дани Сордо (Форд), но точно в пауърстейджа технически проблем го спря и го лиши от напълно заслужен подиум.

Невероятно е. Да спечелиш едно рали, при това толкова трудно като това, седем пъти поред е изумително. Съжалявах, когато видях Дани край пътя, но какво можеш да направиш? Щастлив съм за нашия тим – коментира Льоб.

Хирвонен прие отборната заповед и се задоволи с второто място. Той сподели, че състезанието въпреки всичко е било невероятно за него.

На Остберг пък за втори пореден път му се случва да напредне заради нечий проблеми. В Португалия спечели след дисквалификацията на Хирвонен, а в Аржентина заяви, че е много щастлив и от 4-о място, скоро след което стана трети заради грижите на Сордо.

Съжалявам страшно много за целия екип на Форд, защото нямат никакъв късмет тази година. Дани спря точно зад мен на контролата и ме помоли да погледна. Проблемът не можеше да се оправи набързо – обясни норвежецът.

Четвърти и пети при това положение се класираха Мартин Прокоп и Тиери Нювил. Петер Солберг пък стигна шестото място, а и спечели всички останали отсечки за деня (включително пауърстейджа, което означава допълнителни точки). Той обаче бе разочарован от случилото се, тъй като в петък повреда в автомобила след излитане от трасето го извади от битката за победата точно, когато водеше.

Местата от седмо до десето заеха Себастиен Ожие, Евгени Новиков, Насър ал-Атия и От Танак.