Начало Автомобили IONIQ Electric е класиран на първо място в Eкотест 2017 на ADAC

IONIQ Electric е класиран на първо място в Eкотест 2017 на ADAC

71
0

IONIQ Electric е победителят в екологичния тест на ADAC за 2017 г. През изминалата година най-голямата германска автомобилна асоциация подложи на продължителен тест 105 автомобила с различни типове задвижване, за да оцени екологичността им. IONIQ Electric е един от едва петте, постигнали максималните пет звезди. При изготвянето на оценката са взети предвид емисиите от CO2 и други замърсявания. IONIQ постига най-висок резултат от 105 точки: пълните 50 точки за шофиране с ниски емисии и 55 от 60 за цялостно представяне в областта на CO2 емисиите.

IONIQ Electric предлага водеща в класа ефективност.

Експертите на ADAC използват германския енергиен микс от 579 г/кВтч като основа на тестовете си. Този подход позволява на еко теста на ADAC да сравнява различни алтернативни типове задвижване с конвенционалните двигатели с вътрешно горене. IONIQ Electric постига среден разход от 14,7 кВтч, което се отразява в емисии CO2 от 85 г на километър – изключително представяне в електрическия сегмент. Потвърждението на резултатите е постигнато с измервания на пътя – „емисии от реално шофиране“.

„Силният резултат на IONIQ Electric в еко теста на ADAC подчертава компетентността на Hyundai в разработването на нови технологии и демонстрира изобретателния дух на марката“, казва Андреас-Кристоф Хофман, вицепрезидент Маркетинг и продукти в Hyundai Motor Europe. „Гамата на IONIQ е отлична основа за амбициозната ни стратегия за развитие на екологични превозни средства, която тази година ще бъде допълнително развита с изцяло новия NEXO и KONA Electric.“

Hyundai IONIQ Electric е част от успешната серия IONIQ от три различни модела. Hyundai Motor е първият производител, който предлага електрическо, хибридно и плъгин хибридно задвижване в един тип каросерия. От пускането си на пазара в края на 2016 г. моделът има над 28 000 продажби в Европа. С 5-звезден рейтинг от Euro NCAP и награди на различни пазари за цялостното си представяне, IONIQ е един от най-награждаваните и икономически изгодни екологични модели на пазара.