Начало Рали Ирландия трябва да кандидатства за WRC кръг според Мийк

Ирландия трябва да кандидатства за WRC кръг според Мийк

71
0
Крис Мийк

Крис Мийк смята, че Ирландия трябва да кандидатства за кръг от световния рали шампионат. Пилотът, който тази година е титуляр в екипа на Ситроен, оценява усилията на сънародниците си да станат част от първенството на Европа – стартът е четвърти кръг от тазгодишните серии ERC и се провежда този уикенд. Според него обаче те могат да си поставят и по-високи цели.

Рали Ирландия бе част от WRC през 2007 и 2009 г. Мийк смята, че е време то да се върне в календара.

Знам, че е егоистично, но би било страхотно да съм пилот в световния шампионат и едновременно с това да имам възможност да карам в родината си – обясни Крис. – Рали Ирландия бе фантастична надпревара. Организаторите му свършиха фантастична работа, за да доведат WRC у дома. След това обаче опитаха да създадат ново състезание, а това не бе необходимо. Казвали са ми, че Circuit of Ireland е второто най-старо рали в света – това трябва да означава нещо. То стои редом с надпревари като Монте Карло и RAC, има история. Ясно е, че ще са нужни пари, но родината ми заслужава отново да е във WRC.

Мийк ще е гост-коментатор на Евроспорт този уикенд по време на състезанието. Той ще използва времето, за да се опита да убеди и организатори, и зрители във валидността на думите си, като явно има план:

Донегал е само на два часа път (от сегашния център), може да има сервиз в Дери за деня. Отсечките могат да се разделят на две. Възможно е и би се получила фантастична надпревара. Може би съм малко пристрастен по въпроса, но съм пообиколил някое и друго състезание и съм наясно колко добри са етапите ни. Мястото им определено е в световния шампионат.