Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Искам да се състезавам до последно, категоричен е Уебър

Искам да се състезавам до последно, категоричен е Уебър

44
0
Марк Уебър

Пилотът на Ред Бул Марк Уебър не скри разочарованието и яда си от поредната разправия с отбора в края на вчерашната Гран при на Великобритания. Австралиецът получи нареждане от питуола да пази разликата със съотборника си Себастиан Фетел в момент, когато упорито се опитваше да го изпревари. На пресконференцията след финала той обясни, че са му се обадили по радиото цели 4-5 пъти преди да се откаже от атаките броени завои пред карирания флаг.

Днес въпросът за отношенията между Уебър и тима му продължава да се обсъжда, като самият състезател бе пределно ясен, че въобще не е доволен от случилото се.

Не съм съгласен, никак. Ако Фернандо [Алонсо] беше отпаднал в последната обиколка, щяхме да се борим за победата. Естествено, че пренебрегнах отбора и водих битка до края. Опитвах се да дам най-доброто от себе си, при това точно докато течеше цялата тази комуникация. Не им отговарях кой знае колко, но съобщенията към мен бяха многократни. Започнаха да идват 4-5 тура преди финала. Те, разбира се, искат точките, но аз също се опитвам да взема колкото се може повече. Просто искам да се състезавам до последно – заяви Марк.

Шефът на тима Кристиан Хорнер заяви, че разбира разочарованието на пилота си, но е сметнал, че не може да рискува общия сбор. Според него Уебър и Фетел най-вероятно щяха да се ударят и да не финишират.

Още сутринта на брифинга с пилотите и инженерите дадох да се разбере, че най-важен е отборният резултат – за всички, които влагат толкова усилия и очакват да спечелим конструкторския шампионат. Сега Себастиан увеличи аванса си при пилотите, Марк излезе втори зад него, в другото подреждане също сме напред. Що се отнася до случилото се в състезанието, то ще обсъдим въпроса насаме – допълни англичанинът.