Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Искат Екълстоун да остане още 3 години в спорта

Искат Екълстоун да остане още 3 години в спорта

21
0

Управляващият търговските права във Ф1 Бърни Екълстоун разкри, че е бил помолен да остане в спорта още 3 години при идването на новите собственици от Liberty Мedia.

Очаква се в най-скоро време да бъде обявена сделката за продажбата на Формула 1 от сегашните собственици от CVC Кепитъл Партнърс на американската компания, като стойността й щяла да бъде 8.5 милиарда долара.

Ръководител на спорта се очаква да стане Чейс Кери, който ще заеме поста на председател на компанията-майка на Ф1 – Делта Топко. Въпреки това Екълстоун заяви пред Ройтерс, че ще остане част от организацията.

„Искат ме да съм тук още 3 години, каза британският милиардер, като добави, че не е сигурен кога сделката ще бъде обявена. – Честно казано, не мисля, че някой знае. Включително нашите приятели от Либърти и Доналд Маккензи от CVC. Те ме искат да съм тук да им помогна с всички неща.”

Екълстоун призна още, че преговорите може да го накарат да пропусне следващата Гран при на Сингапур след малко повече от седмица. Затова е възможно и обявяването на сделката да стане и другата седмица.

Според Бърни идването на американска организация, която да ръководи Ф1 с Кери на върха, ще бъде добре за спорта и неговото разпространение в социалните медии.