Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Искат повече изпреварвания във Ф1

Искат повече изпреварвания във Ф1

28
0
Хамилтън

Стратегическата група във Формула 1, която е натоварена със задачата да подобри значително шоуто в спорта от 2017 г., иска да има повече изпреварвания по време на състезанията. За целта тя е отправила запитвания към техническите шефове на отборите, които да изложат своите съвети и идеи как може да стане това.

След 2 сезона колите трябва да станат с 5-6 секунди на обиколка по-бързи, да изглеждат по-агресивно с по-широки предни и задни крила, и по-големи задни гуми. Мощността пък трябва да достигне 1000 конски сили. Спектакълът също трябва да се подобри, като повечето задминавания биха допринесли за това.

За консултация и излагане на идеите на техническите специалисти, е насрочена среща между тях и Стратегическата група на 18 август преди уикенда за Гран при на Белгия.

„Наскоро имахме директива от Стратегическата група, в която се казваше, че те искат се подобри броят на изпреварванията, заяви Андрю Грийн, технически директор на Форс Индия. – Това е нещо, което още не сме дискутирали. Предполагаше се, че това ще стане преди лятната пауза, но беше отложено. И сега ще е във вторник преди Спа.”

Според Грийн може би трябва да се промени начинът, по който се генерира притискащата сила на болида, тъй като в момента машините са много зависими от предната част, която създава притискане за цялата кола. И при това положение една кола, настигайки друга, губи притискане не само на предницата, но и цялостно.”