Начало Рали Искрен Маринов печели първото планинско във Варна

Искрен Маринов печели първото планинско във Варна

232
0
Искрен Маринов,Планинско Варна

Искрен Маринов с Мицубиши Лансър Ево 9 спечели първото планинско състезание във Варна, което е и първи кръг от националния шампионат. Искрен бе най-бърз в първите два манша по познатия скоростен етап от рали Златни пясъци преди години, по пътя към Аладжа манастир. Той имаше преднина от 3,5 сек. пред основния си конкурент Илия Царски, също с Мицубиши Лансър Ево 9. Илия спечели третия манш, но разликата между него и Искрен бе твърде малка, и той не можа да измести местния ас. Царски обаче направи рекорд на трасето с време 1:43.65 мин.

Голямата изненада бе третото място на Даниел Попов с Мицубиши Лансър Ево 9. За сина на Ясен Попов това е първо състезание като пилот. Досега той седеше от дясната страна на баща си. Попов-младши още при дебюта си стъпи на подиума, като изпревари с 1 секунда четвъртия Николай Паунов с Мицубиши Лансър Ево 9. Пети общото класиране и на първо място сред автомобилите предно предаване завърши Тодор Славов с Рено Клио R3. Въпреки че бе на собствен терен, Славов не можа да се справи с колите 4х4. Другият дебютант в надпреварата 17-годишният Григор Константинов с Мицубиши Лансър Ево 9, който е възпитаник на Владимир Илиев, завърши 6-и. това е изключително постижение за момчето, което за първи път сяда в състезателна кола.

В клас Х3 победи Боян Безус с Опел Астра, следван от Милен Узунов с Хонда Сивик и Тодор Тодоров с Фолксваген Поло. Най-бърз и в трите манша при автомобилите от Х2 беша Стефан Панчугов с Хонда Сивик. Втори завърши Николай Иванов със Ситроен Саксо, а трети остана варненецът Свилен Славов с ВАЗ 21083.
Стоян Добрев с Рено Клио Спорт стана първи в клас N3, следван от Емил Денев със същия автомобил и Росен Русев с Хонда Сивик.