Начало Рали Искрен Маринов с най-добро време в тренировките за планинско „Варна” 2012

Искрен Маринов с най-добро време в тренировките за планинско „Варна” 2012

214
0
Искрен Маринов

Състезателят на АМСК „Боила Автомоторспорт” Искрен Маринов записа най-добро време след трите тренировъчни манша на планинско „Варна” 2012, първи кръг от Националния планински шампионат. Варненецът спря хронометрите на 1:45,77 мин. и изпревари с 1,47 сек. заелия второ място Атанас Божилов (Тойота Селика GT4). Маринов и неговото Мицубиши Лансър Ево 9 от клас Х4 бяха начело и в трите изкачвания към Аладжа манастир и утре ще стартират от първа позиция.

Основният фаворит в състезанието Илия Царски (Мицубиши Лансър Ево 9) бе неубедителен в днешните тренировки. В първата от тях той зае едва 6-то време, прогресирайки до 3-тата позиция в генералното класиране и в обединената група Х и Е в края на деня.

Изключително силно представяне записва варненският пилот Тодор Славов (Рено Клио R3). Славов, който е най-прогресиращият български автомобилен състезател в последните години, заема 4-тото място в общото подреждане и води в обединената група А и N. Пилотът на Булбет Рали Тим изостава с 4,51 секунди от лидера Маринов.

Изключителелно добро представяне правят двамата дебютанти в състезанието – Даниел Попов (Мицубиши Лансър Ево 9) и Григор Константинов, който се състезава със същият автомобил. Двамата новобранци заеха съответно шесто и седмо място в общото подреждане и са 2-ри и 3-ти в обединената група А и N.

Единственият по-сериозен инцидент бе свързан с катастрофата на Дилян Станков (Ситроен Саксо). Той допусна грешка в първата част на трасето и преобърна автомобила си по таван. За щастие пилотът остана невредим, а бързата реакция на организаторите спомогна за запазването на графика на състезанието.

Утре предстоят 3 състезателни манша, които ще определят класирането в планинско „Варна” 2012. Старта на първият автомобил е в 10 часа, а трасето се затваря 1 час по-рано. За улеснение на публиката, организаторите са предвидили две зони, в които те могат да наблюдават по безопасен начин състезанието.