Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Испания Рейсинг леко разочаровани, че не стигнаха Q2

Испания Рейсинг леко разочаровани, че не стигнаха Q2

40
0

Леко разочарование от факта, че не успяха да стигнат до втория квалификационен сегмент изпитваха в Испания Рейсинг след хаотичната тренировка за разпределение местата на стартовата решетка в Белгия. Все пак Сакон Ямамото и Бруно Сена постигнаха най-добрите си класирания за сезона, а и ще напреднат още заради наказания на други пилоти.

– Доволен съм от резултата си. В началото се опитах да направя тур със сухи гуми, тъй като очаквахме дъжд, но заваля по средата на обиколката. След това бяхме в доста добра позиция да се класираме за Q2. Мисля, че всички се молехме за дъжд, а той за нещастие взе, че спря и решихме да сложим интермедии. В първия си тур бях блокиран от друг болид и това ме забави – заяви Ямамото.

Сена от своя страна отбеляза, че дори докато валеше, пистата не бе еднакво мокра в цялата си дължина.

– Затова бе доста трудно да избереш гумите си и нещата бяха малко хазартни. По принцип ако останеш със сухи, е лесно да катастрофираш, ако са студени. Ние решихме да сложим интермедии и точно с тях дадох най-доброто си време. Постигнах най-добрия си резултат и се надявам утре също да вали, тъй като това може да поднесе още изненади – обясни бразилецът.