Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Испания Рейсинг на писта за една сесия

Испания Рейсинг на писта за една сесия

94
0

Само в първата от двете свободни тренировки за Гран при на Австралия участват екипът на Испания Рейсинг. Карун Чандок направи цели 19 тура на Албърт парк, като той е с нова хидравлика за скоростната кутия след проблемите в Бахрейн, направили почти невъзможно излизането му на писта. Съекипникът му Бруно Сена записа 26 обиколки, а в неговия автомобил има нов двигател на Косуърт, след като използваният на Сахир прегряваше.

Следобед обаче повреда на трансмисията спря индийския състезател. При бразилския му колега грижите дойдоха от налягане на горивото.

В тима продължават да твърдят, че тренировките за тях са и истински тестове, след като не участваха в предсезонните изпитания заедно с останалите отбори.

– Записахме доста голямо количество километри в актива си, което ни помага да разберем още по-добре колата си – обясни Сена. – Днес се съсредоточихме върху аеропроби, но трябва да подобрим и механичните аспекти, за да пооправим поведението на неравните части от трасето. Като цяло стъпката напред е добра за целия тим, а и аз лично се забавлявам – каза още бразилецът.