Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Испания Рейсинг няма да стартират, Върджин сравнително доволни

Испания Рейсинг няма да стартират, Върджин сравнително доволни

50
0
Тимо Глок

Испания Рейсинг няма да стартират в Гран при на Австралия, стана ясно малко след финала на квалификацията на Албърт парк. Пилотите на тима Витантонио Лиуци и Нараин Картикеян участваха в сесията, но времената им бяха извън лимита от 107% от полпозишъна. Молбата да бъдат допуснати от старта бе отхвърлена от ФИА.

Отново направихме чудо, но то не бе достатъчно – заключи горчиво шефът на екипа Колин Колес. – Въпреки всичко съм невероятно горд с хората си. И двете коли бяха готови навреме за квалификацията при положение, че пристигнахме в далеч не добра ситуация. Ще се върнем по-силни в Малайзия.

Лиуци бе категоричен, че обиколките са били дори по-добри от очакваното, а в тима вярват, че болидите имат значително по-сериозен потенциал.

Вярно е, че всичко беше на критичната точка, а и в крайна сметка не прескочихме границата. Положихме неистови усилия, но правилата са си правила – допълни италианецът.

Картикеян добави, че при наличието на две обиколки за време преди квалификацията десетината тура на Албърт парк са истинско постижение.

Ако имахме още 24 часа, щяхме да сме в по-добра позиция. Просто ни трябва повече каране – каза още индиецът.

Мнозина подозираха, че и Върджин няма да прескочи 107-те процента, но екипът на Джон Буут се справи с предизвикателството.

В крайна сметка не се борим единствено да влезем в този лимит, а сега виждаме къде точно се намираме. Що се отнася до утрешния старт, ще се постараем да стигнем до финала – коментира Тимо Глок.

Новият му съекипник Жером ДАмброзио бе доволен от направения през уикенда прогрес, като бе категоричен, че вече знае в кои области трябва да работи, за да напредне още повече.