Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Испания Рейсинг ще получат скоростна кутия и KERS от Уилямс за 2012...

Испания Рейсинг ще получат скоростна кутия и KERS от Уилямс за 2012 г.

44
0
Испания рейсинг

Испания Рейсинг удължи договора си с Уилямс за доставка на скоростни кутии до края на 2012 г., като контрактът е с опция за продължаване и след този срок, бе съобщено официално днес. Сделката ще допринесе за разширяване на техническото сътрудничество между двата екипа и подобрение в представянето на малкия тим. В споразумението е включена и системата KERS, като Испания Рейсинг за първи път ще използват технологията през следващия сезон.

Установихме полезно сътрудничество с Уилямс през последните две години и сме доволни, че ще продължим да работим с тях, тъй като играят важна роля в развитието на тима – коментира шефът на Испания Рейсинг Колин Колес. – Сега ще придобием още по-голям опит благодарение на системата KERS, която ще получим от тях и той важна стъпка напред за отбора. Израснахме като тим благодарение подкрепата на Уилямс и споразумението подсилва развитието на автомобила ни за 2012 г., което тече и в момента в техническия ни офис в Мюнхен.

Работата по болида за догодина върви вече от няколко месеца. Около 60 души се трудят под ръководството на Джаки Еекелерт и аеродинамика Стефан Шос.

Главният изпълнителен директор на Уилямс F1 Алекс Бърнс също изрази удовлетворение от подновения договор и потвърди добрите отношения между двата отбора.