Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Испания Рейсинг ще се опитат да излязат на писта в неделя

Испания Рейсинг ще се опитат да излязат на писта в неделя

33
0
Педро де ла Роса

Испания Рейсинг се надяват на поне един ден тестове преди първия старт за сезона във Формула 1 (Гран при на Австралия). Отборът премина само преди седмица задължителните краштестове на ФИА, но все още не е напълно готов и не е на пистата Каталуния, където тази сутрин стартираха последните предсезонни тренировки.

Другият липсващ екип е този на Маруся, но те още не са хомологирали шасито си (не издържаха едно от изпитанията на федерацията). Те нямат никакъв шанс за проби преди състезанието в Мелбърн, докато Испания Рейсинг все пак може да успеят за неделя.

Естествено, че е срамота, но сигурността е на първо място – бе цитиран състезателят на Маруся Тимо Глок от агенция ДПА.

В падока на Каталуния присъства моторхоум на Испания Рейсинг. Педро де ла Роса обаче призна, че отборът все още не е изцяло готов за тестове.

Истината е, че в момента целта ни е дебют на колата на писта в неделя. Автомобилът все още се прави – заяви Де ла Роса.

Той допълни, че в противен случай екипът ще има възможност да проведе тренировки другия понеделник. ФИА обаче вече отказа тази възможност на Ред Бул и Ферари, като не даде частен тест и на Лотус. Испания Рейсинг въпреки това може да използват правото си на така наречения филмов ден, когато се правят снимки и кадри за различни клипове и дейности на отборите. Новият Мерцедес F1 W03 например направи такъв на Силвърстоун, като бяха покрити около 100 километра с колата.