Начало Автомобили Испано Сюиза се завръща на автомобилната сцена

Испано Сюиза се завръща на автомобилната сцена

392
0

Някой спомня ли си за Испано Сюиза? Една испанска автомобилна компания, която всъщност датира от началото на миналия век и е особено популярна покрай Втората световна война. В последно време малцина бяха чували за марката, но сега, по време на започналото тази седмица автомобилно изложение в Женева, испанците разкриха нов модел, базиран на Ауди R8 (варианта с 5.2-литров V10 агрегат).

Разбира се, направени са серия модификации, като те стартират с новото алуминиеви и магнезиево шаси, което е малко удължено в предната си част. Каросерията е изработена от въглеродни влакна и на практика е доста различна. Интериорът също е напълно обновен, като впечатление прави приятната кожа.

Интересното е, че промените по колата в някои отношения не са помогнали толкова. Сега вече моделът на Испано Сюиза тежи 1 590 кг, което е с 30 кг по-малко от Ауди R8 V10, но пък все още е с 42 кг повече от Астън Мартин Вентидж.

По време на пресконференция Испано разкриха, че са решили да работят с тунинг компанията МТМ, които са монтирали два електрически компресора към немския V10 агрегат. В резултат на това мощността е скочила на 750 к.с., а въртящият момент възлиза на 700 Нм.

С новите показатели на двигателя колата ускорява до 100 км/ч за 3.4 секунди, а максималната скорост възлиза на 340 км/ч. Обмисля се и евентуален хибриден модел с допълнителен електрически мотор, притежаващ мощност от 150 к.с. В резултат на това общият брой на кончетата може да скочи на 900.

Цената на новия Испано Сюиза ще бъде 700 000 евро, като годишно се очаква да бъдат продавани по 25 бройки.