Начало Автомобили It’s a kind of magic… Какво могат магическите седалки на Honda?

It’s a kind of magic… Какво могат магическите седалки на Honda?

42
0

Питали ли сте се някога какво е предимството на Honda пред останалите конкуренти по отношение на вътрешното пространство? Или да речем как компактният Jazz или градският Civic могат да ви предложат да се разположите полулегнали, почти като в лимузина? Ние веднага ще отговорим, че почти всичките ни модели имат „магически” задни седалки. Какво представляват и каква е разликата с обикновените сгъваеми и делими задни места? Така наречената система Honda Magic Seat позволява наистина да организираме и пренареждаме по доста умен начин вътрешното пространство. Това е особено видимо при най-малкия ни модел – Jazz, но важи с пълна сила за Civic и HR-V. Те могат лесно да бъдат адаптирани към всеки пътник и към всеки багаж.

Нещо повече от 60:40

Когато трябва да натоварим в компактния си градски автомобил предмет с нестандартни размери, магията се намесва и наистина дава резултати. В случая не говорим просто за популярното сгъване на облегалките и получаването на равен товарен под, което тук също е актуално. Има и друго. Долната част на седалките от втория ред се вдига и застопорява досущ като столчетата в кино-салоните. Можете да го направите само с една ръка, дори тя да е лявата. Просто вдигате седалката, сгъвате металната подпора под нея и готово. Добрата новина е, че в случая седалките са делими в отношение 60:40 и така можем да варираме с пространството и да го адаптираме според конкретната необходимост. По този начин дори и в малкия Jazz спокойно ще пренесем нов плазмен телевизор или семейния фикус.

Възможните режими на Honda Magic Seat

Utility – облегалката се сгъва надолу, както и основата на самата седалка потъва. Така се получава равен товарен под с дължина от 1505 мм дори при компактния Jazz (при HR-V вече е 1845 мм).

Tall – основата на задната седалка се вдига нагоре и назад и се заключва във вертикална позиция, за да остави товарно пространство с височина от 1280 мм (1240 мм при HR-V). Така можем да превозваме високи предмети (примерно голямо стайно растение), като го застопорим зад предните седалки.

Long  – облегалката на предната пътническа седалка се пуска назад до хоризонтална позиция, докато задната облегалка се сгъва напред, оформяйки своеобразен тунел, за да приберем предмети с дължина до 2480 мм (2445 мм при HR-V).

Refresh – облегалката на предната седалка се разгъва равна позиция, докато срещне долната част на задната. Резултатът е лежанка с дължина от 1580 мм при Jazz, която позволява на пътника от втория ред буквално да си опъне краката по време на дълго пътуване.