Начало Рали Ив Матон: Никой в Ситроен не е незаменим

Ив Матон: Никой в Ситроен не е незаменим

40
0
Ив Матон,Себастиен Льоб

Шефът на Ситроен Ив Матон се радваше на победата на Себастиен Льоб в рали Монте Карло, но още по време на уикенда на първия кръг от световния шампионат заяви, че никой в екипа не е незаменим.

Повод за думите му е ограничената програма на деветкратния световен шампион, включваща още стартовете Швеция, Аржентина и Франция. Самият пилот заяви, че няма намерение да увеличава броя на ралитата, в които ще участва, както и че не възнамерява да се бори за титлата този сезон.

Отборът ни винаги е бил организиран по такъв начин, че никой не е незаменим – бе категоричен Матон. – Смятам, че имаме късмет да разчитаме на Себ и Даниел [Елена] за няколко състезания. Освен точките, които можем да разчитаме, че ще ни донесат, присъствието им позволява транзитният процес да протича постепенно. Мико [Хирвонен] ще може спокойно да поеме ролята на първи пилот, а Дани [Сордо] – да навлезе в рутината лека-полека преди да бъде номиниран като заводски състезател за Мексико.

Матон посочи още в края на миналия сезон, че целта на Ситроен за 2013-а ще е да запази титлите при пилотите и конструкторите. Сега отново повтори това:

Ще направим всичко възможно, за да успеят Мико Хирвонен и Ярмо Лехтинен да наследят Себастиен и Даниел като световни шампиони. Те бяха втори в четири през последните пет години и смятам, че са готови да направят последната стъпка. Според мен разполагаме с три бързи и стабилни екипажа. Това е ключът и към девета корона при конструкторите.