Начало Други Иван Влъчков не завърши в първото състезание в GT4, няма да участва...

Иван Влъчков не завърши в първото състезание в GT4, няма да участва във второто

143
0

Иван Влъчков не завърши първото състезание от втория кръг от сериите GT4 за Купата на Централна Европа на пистата Ред Бул Ринг в Австрия. Българският пилот вървеше на 3-а позиция в класа и общото подреждане, преди да бъде замесен в инцидент и да бъде ударен от съперник отзад.

Този сезон Влъчков отново се състезава за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1. В първия кръг в Чехия Иван спечели и двете състезания в своята категория на аматьорите и беше убедителен лидер в класа до този кръг.

На старта Иван стартира 9-и, като спечели една позиция в общото класиране и стана 8-и и 5-и в класа. В 4-ата обиколка Влъчков изпревари още един съперник от класа на професионалистите и стана 7-и. В този период той постигаше най-добри времена в 3-ия техничен сектор от всички пилоти.

В 8-ата обиколка Иван се справи и с Лукаш Крески с Мазерати и излезе на 4-а позиция в своя клас и 6-и в общото подреждане. След още един най-добър 3-и сектор Влъчков излезе на 5-а позиция в 12-ия тур, а 2 обиколки по-късно се справи с още един „професионалист“.

Така той вече бе 4-и в общото класиране, като куриозното беше, че всички 4 пилоти бяха от неговия клас при аматьорите. 29 мин след началото на състезанието българският пилот направи задължителния си питстоп. След като всички направиха боксовете си, Иван запази 4-ото място. Той бе на 3.8 сек зад 3-ия Фреди Кремер с Порше Кайман. Много бързо обаче той го настигна и изпревари, като 20 мин преди края вече беше 3-и.

До края Влъчков се опита да стане 2-и, но бе блокиран от кола номер 88, зад волана на която бе Лабер, който замени зад волана на Макларън 570s бившия пилот от Формула 1 Кристиан Данер с McLaren 570s. Иван беше ударен и изхвърлен от пистата от кола номер 43, (с пилоти Касперликс и Северс) от отбора на Allied Racing с Порше Кайман, след което отпадна, а състезанието беше спряно 2 минути преди края.

Врязалата се кола в Sin- а на Иван нанесе щети, които не могат да се поправят за утрешната втора надпревара. Екипът му се прибира към България, за да се готви за втория кръг от националния шампионат на Затворен маршрут в Хасково след 2 седмици.

„Определено чувството не е приятно, но в моторспорта има много непредвидими моменти и всеки един професионалист знае това, каза Влъчков. –  Духът ни не е сломен, започваме подготовка за следващия кръг на Нюрбургринг още по-мотивирани.“