Начало Други Иван Влъчков с победа в своя клас в първото състезание в GT4

Иван Влъчков с победа в своя клас в първото състезание в GT4

71
0
Иван Влъчков

Шампионът на България на Затворен маршрут в клас Туринг Иван Влъчков спечели първото състезание в класа на аматьорите от първия кръг от сериите GT4 за Купата на Централна Европа на пистата Мост в Чехия.

Този сезон Влъчков отново се състезава за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1, който е в цветовете на българския флаг – бяло-зелено-червено. Иван се класира 3-и на старта в категорията си и 5-и в общото класиране.

При потеглянето Влъчков загуби една позиция и се озова 4-и в своя клас 6-и в общото подреждане, като Павловец го изпревари. После Иван започна да притиска съперника си. Грешка на пилот в челото позволи на Влъчков да мине с 1 място напред – 5-и.

След задължителните спирания в бокса българският пилот се озова на 6-а позиция. В следващите обиколки Иван се справи с Павловец на старт-финалната права. 3 мин преди края стана инцидент между 2 автомобила пред Иван и той се изкачи на 4-о място и 2-о в класа.

Нов инцидент между колите пред Иван наложи показването на червен флаг и спиране на състезанието 1 минута преди изтичането на единия час. Влъчков финишира 6-и и 2-и в своята категория, но първият в класа на Иван – Джузепе Фасиколо с Мазерати бе наказан с 30 секунди за удар със съперник, което направи българският пилот победител.

Запис от състезанието можете да гледате на линка долу:

https://www.youtube.com/watch?v=WifKBASgAbc

Второто състезание, в което Иван ще стартира първия в своя клас, е утре от 15:50 българско време и можете да гледате на:

https://www.youtube.com/watch?v=QxlBAGMTt1E