Начало BG спорт Иван Влъчков записа първи старт за сезона на Ред Бул Ринг

Иван Влъчков записа първи старт за сезона на Ред Бул Ринг

590
0
Иван Влъчков на Ред Бул Ринг

Първото си състезание за сезона записа 6-кратният шампион на Затворен маршрут у нас Иван Влъчков. Това се случи миналия уикенд на пистата Ред Бул Ринг в Австрия. Иван се състезава във втория кръг от шампионата на Централно-европейската зона – ЕSET Cup Series със SIN Car R1 GT4.

В събота имаше квалификация и 2 състезания – спринт и ендуранс. В квалификацията заради лек инцидент се получи проблем с колата и Влъчков не успя да кара в кратката дистанция.

За ендуранса всичко бе наред и Иван кара в много хаотично състезание. То бе прекъсвано на няколко пъти с кола за сигурност и дъжд в края. Иван се справи добре и завърши 3-и в класа GTX и 27-и в общото подреждане, но бе класиран 4-и, след като кола от друг клас бе преместена в неговия в последния момент.

В неделя в третото за уикенда състезание Влъчков стартира 35-и и завърши 22-и в общото класиране. В класа той стана 4-и от общо 7 състезатели.

„Много съм щастлив, че успях да присъствам на това състезание, заяви Влъчков. – Организацията беше на ниво. Започваме да работим по нов двигател за уикенда на Словакия ринг (20-21 август), където ще се борим за място в топ 3. Благодаря на Етнографски Комплекс Дамасцена, ИА Транс и HTI България за подкрепата, както и на Росен Даскалов, на механиците и на семейството ми.“