Начало BG спорт Иван Влъчков ще кара в 3 шампионата през тази година

Иван Влъчков ще кара в 3 шампионата през тази година

959
0
Иван Влъчков със своите автомобили Хонда Сивик и SIN Car R1

Иван Влъчков ще участва в 3 различни шампионата през тази година. Освен в националния на Затворен маршрут, където ще гони 7-а поредна титла в серия Туринг, софиянецът ще се кара в пистовия шампионат на Сърбия и в този на Централно-европейската зона (ЕSET Cup Series).

За последния той ще се състезава със SIN Car R1 GT4, който вече е негова собственост, след като е бил закупен от Росен Даскалов преди месец. Автомобилът е същият, с който в два последователни сезона Влъчков се представяше успешно в евросериите на GT4 през 2017 и 2018 г.

Първият кръг от шампионата на Централно-европейската зона вече се състоя в Унгария на 8-10 април. Вторият ще бъде в Австрия на Ред Бул Ринг на 4-5 юни. Датите съвпадат с първия кръг от Националния пистов шампионат на Дракон. Затова Влъчков ще пропусне състезанието край Калояново.

Третият кръг от ЕSET ще се състои на 24-26 юни в Познан, а след него следват надпревари в Гробник (23-24 юли) и Словакияринг (20-21 август). Сезонът трябва да завърши със състезание в Бърно (9-11 септември).

Освен, че познава добре колата, предимство за Влъчков ще бъде и това, че има опит с формата на уикендите. Той се състои от две квалификации и две състезания, както беше в сериите GT4 през 2017-2018 г.

„Излизаме да се състезаваме навън, като приоритетно се гони развитието на пилота и класиране в сръбския и българския шампионат, каза Стамен Влъчков, който е баща и мениджър на Иван.

– Няма да правим тестове. Едно, че все още имаме какво да правим по колата. И второ – Дракон е нерационално трасе, на което със SIN-а няма да получим онова, което ни чака на Ред Бул Ринг. При никакви случаи не се отказваме от участията си в нашето първенство. Караме на всичките състезания, които идват след това на пловдивския отбор КА2 Рейсинг Тим на Дракон-а.“

През тази година Влъчков ще кара с подобрена версия на добре познатия автомобил Хонда Сивик. Първият за годината тест екипът на Влъчков направи още на 4 януари на Дракон. Тимът остана много доволен от показаното от машината.