Начало Автомобили IVECO пише история със своята зона за ниски емисии

IVECO пише история със своята зона за ниски емисии

157
0

IVECO пише история на изложението IAA 2018 със своята „зона за ниски емисии“ – 100% свободен от дизел щанд, показващ пълна гама от автомобили, използващи алтернативна енергия: електроенергия, компресиран природен газ (CNG) и втечнен природен газ (LNG).

На своя 100% свободен от дизел щанд IVECO представя своите решения за устойчив транспорт с нулеви емисии – вече налични на пазара – със своите съвременни двигатели, използващи алтернативна енергия, и дългосрочната си визия в сътрудничество с клиенти, партньори и производители на специализирани каросерии.

IVECO показва 18 автомобила, предлагащи устойчиви транспортни решения: от електрически градски автобуси до камиони на LNG за превоз на дълги разстояния. Богат избор, отговарящ на изискванията на различните дейности и различните транспортни задачи, включващ множество наградени автомобили.

Като например DailyBluePower – „Ван на годината“ за 2018, Crealis със системата In-Motion-Charging – „Устойчив автобус на годината“ за 2019, носителя на наградата за иновации на изложението European Mobility, Crossway LE NP – „Устойчива автобус на годината“ за 2018 и Stralis NP 460 – „Камион на годината с ниски въглеродни емисии“ за 2018.

IVECO също така чества 40-та годишнина на Daily, отбелязвайки дългата и успешна история на автомобила с лимитирана серия на модела, персонализирана със специален дизайн.

На щанда ще присъства и ще вземе участие на пресконференцията, световният енергиен производител Shell, който споделя убеждението на IVECO, че „декарбонизацията“ на транспортния сектор изисква прилагането на широк диапазон от горива и технологии.

В рамките на сътрудничеството за насърчаване на развитието на мрежите за зареждане с електрическа енергия и природен газ в Германия, Shell също така показва на щанда станция за зареждане със CNG/LNG и станция за зареждане с електроенергия.

Щандът на IVECO на IAA 2018 показва решенията на компанията за устойчив транспорт с енергиен микс, който посреща изискванията на различните транспортни задачи. Компанията счита, че електрическото задвижване ще играе важна роля особено в транспорта на важни товари, като например превоза на хора – особено при нискоскоростния транспорт с ниска енергоемкост в градските центрове.

Другият ключов енергиен източник е природният газ, който осигурява практично решение за устойчив транспорт на хора и стоки. IVECO използва своя щанд и семинарите, за да изтъкне голямото екологично предимство на природния газ, което може драстично да намали най-замърсяващите емисии: 90% за NO2, 99% за прахови частици, 10% за CO2 с природен газ, като процентът нараства до 95% с биометан „от добива до използването“.