Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Избраха Верстапен за Пилот на деня в Остин

Избраха Верстапен за Пилот на деня в Остин

65
0

Макс Верстапен беше избран от феновете за Пилот на деня в Гран при на САЩ в Остин. Пилотът на Ред Бул стартира от 4-а позиция, но на старта бе изпреварен от Кими Райконен. След това в хода на състезанието той успя да изпревари финландеца, а след това се движеше плътно зад Нико Розберг.

После обаче погрешно му се стори, че го викат в бокса и влезе в пита, а механиците му не бяха готови за подобно нещо. Така той загуби време, но минути по-късно всичко това нямаше значение, тъй като повреда в скоростната кутия доведе до отпадането му.

Призът беше въведен в спорта от началото на тази година. Верстапен е абсолютен водач в класацията за най-много спечелени награди – Пилот на деня. Холандецът има 7 приза – за Испания, Канада, Австрия, Великобритания, Малайзия и Япония, САЩ.

В останалите 11 състезания наградите получиха Ромен Грожан – за надпреварите в Австралия и Бахрейн, Дани Квят за състезанието в Китай, Магнусен в Русия, Перес в Монако и Баку, Райконен в Унгария, Рикиардо в Германия, Хамилтън в Белгия, Розберг в Италия и Фетел в Сингапур.