Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Избухването на Хамилтън в Монако няма да бъде санкционирано от ФИА

Избухването на Хамилтън в Монако няма да бъде санкционирано от ФИА

32
0
Люис Хамилтън

Избухването на Люис Хамилтън (Макларън) след Гран при на Монако няма да бъде санкционирано от ФИА, разкри президентът на международната федерация Жан Тод. Англичанинът бе вбесен от стюардите, след като получи три наказания за един уикенд. Две от тях му бяха наложени заради инциденти с Фелипе Маса (Ферари) и Пастор Малдонадо (Уилямс), чиито мениджър е синът на Тод Никола.

Самият Хамилтън се срещна лично със стюардите в Монте Карло след провокативното си интервю, извини се на бразилеца и венецуелеца, а впоследствие се оказа, че е писал и на президента на ФИА.

Не съм го огласявал, тъй като беше между него и ФИА. Можех да поискам нашия съд да разгледа проблема, но никога не сме разследвали официално случая. Той се извини на стюардите, беше отишъл с баща си. Може би щеше да е по-добре да го изправим пред съда. Да го отстраним за шест състезания. Но той ми писа, аз му отговорих и всичко приключи – обясни французинът.

Цялата история с Хамилтън бе обсъждана дни наред след надпреварата в Монако и предизвика сериозни полемики дали е по-добре пилотите да говорят това, което реално мислят или да продължават с корпоративно издържаните си изявления.

На фона на много критики пък бившият пилот от Формула 1 Дейвид Култард защити Люис без да го оправдава за действията му. Шотландецът бе категоричен, че в спорта няма институционален расизъм, както и че пилотът на Макларън перфектно разбира, че е прекрачил границата на добрия тон.