Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Издръжливостта е приоритет №1 за Ферари на Яс Марина

Издръжливостта е приоритет №1 за Ферари на Яс Марина

72
0
гараж,механици,пит,Ферари

Издръжливостта на болидите F10 ще е приоритет №1 за екипа на Ферари в последния кръг от световния шампионат на Формула 1 в Абу Даби. Отборът се раздели на две групи след финала в Бразилия: механиците вече са на пистата в емирството, а инженерите направиха кратко отбиване до Маранело за последна проверка на системите и обичайния разбор след състезание. Анализът на представянето на Интерлагос не поднесе някакви изненади на Ферари. Последните новости по колите в Бразилия проработиха според очакванията, но разликата до съперниците се запази – поне в квалификацията.

Ситуацията бе по-различна (и то в полза на Скудерията) в надпреварата. Според специалистите на отбора единствено загубеното в битка с Люис Хамилтън и Нико Хюлкенберг време е попречило на Фернандо Алонсо да притисне още по-сериозни Ред Бул-ите. Що се отнася до проблема с предно дясно колело на колата на Фелипе Маса, то от тима уточниха, че става дума за повреда на пистолета за завиване на гайките.

След всичко това изводът бе, че издръжливостта ще реши кой ще е новият световен шампион. В толкова решителен старт като този в Абу Даби никой от претендентите вече не може да си позволи и минимална грешка, така че във Ферари ще проверяват всичко до най-малки подробности, за да не допуснат какъвто и да е проблем.

Всички в Маранело и на пистата са наясно какво е залогът в последния кръг от шампионата за 2010 г. Но пък в Скудерията са свикнали да водят борба за титлата до последно: през 12 от последните 14 години Ферари са стигали финалното състезание или вече като шампиони, или като претенденти.