Начало Moto News Изгоря падокът на MotoE на Херес (ВИДЕО)

Изгоря падокът на MotoE на Херес (ВИДЕО)

284
0

Голям пожар избухна миналата нощ в новопостроения E-paddock на MotoE на пистата Херес Анхел Нието. Огнената стихия е унищожила по-голямата част от материалите за Световната купа на FIM Enel. Пожарът налага ранно приключване на MotoE ™ Test

Пожар е избухнал около 00:15 ч. миналата нощ, на 14 март по време на втория предсезонен тест от шампионата. E-падока за сериите е пламнал, като са причинени големи щети и загуби. Причината за пожара се разследва.

За щастие няма ранени и щетите са само матерални. Това е основната грижа за всички участници, тъй като безопасността е най-важният приоритет на и извън трасето.

В  момента се провежда разследване за определяне на точната причина за пожара. Резултатите ще бъдат публикувани веднага след приключването на разследването. Световната купа на ФИМ Enel MotoE е създадена от иновации, с мотоциклети задвижвани от 100% възобновяема енергия. Тази амбиция да се развива и експериментира с новите технологии води известен свързан риск.

Може обаче да се потвърди, че по време на инцидента в боксовете, където  е започнал пожарът, не са се зареждали мотоциклети. Dorna Sports и всички партньори в новите серии се ангажират да върнат Световната купа на пистата възможно най-скоро. Вече се работи за възстановяването и замяната на изгубени в пожара материали и мотоциклети.

MotoE ще се състезава през 2019 г. и ревизиран календар ще бъде обявен своевременно. Организаторите на Световната купа на ФИМ Enel MotoE потвърдиха, че няма да има състезание на пистата Херес през този сезон, като част от Гран При на Испания.