Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Излъчването на стартовете от Формула 1 ще е по платения Скай и...

Излъчването на стартовете от Формула 1 ще е по платения Скай и в Италия от 2013 г.

49
0
Бърни Екълстоун

Прякото излъчване на стартовете от Формула 1 в Италия през 2013 г. ще е по платения канал Скай Италия. След като години наред Бърни Екълстоун държеше състезанията да могат да се гледат без допълнително заплащане – както е в Германия и Австрия например, където съществуват и двете опции, миналата година управляващият търговските права на спорта създаде прецедент със сделката за телевизионно отразяване във Великобритания. Той пренебрегна оставащата част от договора на BBC и подписа нов контракт със Скай. BBC останаха с 10 старта за сезона, но въпреки това екипът им пътува на всички стартове.

Ситуацията в Италия вече е идентична с тази във Великобритания. Пълните права принадлежат на Скай. За обществената телевизия са предвидени 9 състезания на живо, останалите 11 ще са със забавено излъчване спрямо прякото предаване.

Работили сме със Скай Италия в миналото и нямам съмнения относно стандартите на тяхната продукция. В Англия имаме подобно споразумение, което работи много добре, увеличава качеството и дълбочината на отразяването, а в същото време има възможност състезанието да се гледат и безплатно – коментира Екълстоун.

Цифрите обаче показват, че всъщност гледаемостта във Великобритания спада. Средният брой зрители на Скай за първите четири старта от 2012 г. не достига 1 милион, а и общата аудитория на преките предавания досега (Скай плюс BBC) е по-малка в сравнение с миналата година.

Интересен е и фактът, че голямата дъщеря на Бърни – Тамара Екълстоун – работеше именно в Скай Италия през 2009 г., отразявайки Формула 1.