Начало Автомобили Излезе пистова модификация на Caterham Seven

Излезе пистова модификация на Caterham Seven

115
0
Caterham,Lotus Seven

Британската компания за спортни автомобили Caterham представи нова модификация на легендарния модел Seven, наречена Supersport. Репликата на създадения от Колин Чапмън уникален автомобил е специално подготвена за постови надпревари, но може да се използва и ежедневно по нормални пътища, съобщава списание Car.
В конструкцията на новия автомобил се използват възли и агрегати, монтирани в състезателните модификации, участващи в едноименния едномарков шампионат. Той се задвижва от 1,6-литров мотор на Ford със 140 к.с. а скоростната кутия е 5-степенна механична със сближени предавателни числа. Освен това, от пистовите версии са и олекотения маховик, по-твърдите стабилизиращи щанги, както и състезателното приборно табло с индикатори, подсказващи оптималната смяна на предавките.
Спортният Caterham Seven Supersport разполага още с диференциал с повишено триене, състезателно окачване, спортни седалки с карбонова основа, 4-точкови колани и 13-цолови колела с гуми Avon CR500.
Според производителя, ускорението до 100 км/ч. на тежащият само 520 кг. спортист става за 4,9 сек, а максималната му скорост е 192 км/ч.
Традиционно във Великобритания моделът може да се поръча като кит-кар и да се сглобява собственоръчно от собственика си, като цената в случая е 19 995 паунда. При поръчка на изцяло готов автомобил цената е с три хиляди паунда повече.