Начало Автомобили Изложба на Rolls-Royce отваря врати в музея на BMW

Изложба на Rolls-Royce отваря врати в музея на BMW

191
0
Rolls-Royce

Първата изложба на автомобили на Rolls-Royce отваря врати днес в музея на BMW в Мюнхен (Германия).

Уникалната експозиция носи името Strive for Perfection и е създадена, за да отбележи 10 години от възраждането на марката. Тя отбелязва и още една важна дата в историята на бранда – 150-ата годишнина от рождението на Сър Хенри Ройс.

Изложбата разказва историята на производителя на суперлуксозни автомобили – от срещата на основателите Сър Хенри Ройс и почитаемия Чарлз Стюарт Ролс през 1904 г. до наши дни. Разположена е на над 1000 квадратни метра на 5 етажа в музея на BMW. Включва 15 оригинални коли, създавани от 1907 до 2012 г. Rolls-Royce 10EX например е един от най-важните експериментални модели в световната история.

Историческите коли са допълнени от примери за дизайна, рекламите и всички останали аспекти от работата на компанията. Включени са различните проявления на прочутия Spirit of Ecstasy, както и други продукти като дрехи, часовници, обувки и т.н.

Тази изключителна и историческа експозиция с гордост представя десетата годишнина от възраждането на Rolls-Ryce Motor Cars след преминаването под шапката на BMW Group – коментира главният изпълнителен директор Торстен Мюлер-Отвос. – Нашите автомобили представляват уникална смесица от немски експертиза и технологии и изключително британско майсторство и дизайн. Ето защо е повече от подходящо историята на успеха им да бъде разказана в музея на BMW – това иконично място, което е душата и паметта на BMW Group.