Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Изненада във Валенсия, Фетел най-бърз в първата тренировка

Изненада във Валенсия, Фетел най-бърз в първата тренировка

38
0

След дългата триседмична лятна пауза най-накрая тимовете отново се завърнаха на състезателното трасе. При това не на кое да е, а на дебютиращото улично трасе във Валенсия, което обещава много напрежение и изненади не само за пилотите, но и за публиката.
Изненадите започнаха още от първата свободна тренировка, в която най-добро време постигна младата надежда на Торо Росо, Себастиян Фетел. Германецът успя да победи фаворитите Фелипе Маса (Ферари) и Люис Хамилтън (Макларън), които останаха на втора и трета позиция.
При чудесно време и температури около 30 градуса, без нито едно облаче на небето, пилотите показаха, че са зажаднели за малко работа след дългата почивка. За разлика от останалите състезания до този момент, петъчния ден предложи много движение на пистата като всички пилоти не щадяха усилията си, за да проучат новото трасе. Все пак учудващо нямаше почти никакви инциденти, като се запомниха единствено завъртания на Хамилтън и Тимо Глок (Тойота), подходили отново много агресивно към подготовката, както и излизания от трасето в огромните зони за сигурност на много от пилотите.
Изненадите предложени от екипа на Торо Росо не свършиха с Фетел. Неговият съотборник Себастиен Бурде завърши на престижната четвърта позиция, оставяйки зад себе си, Ковалайнен, Кубица и Райконен.