Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Изола разкри подробности за новите гуми

Изола разкри подробности за новите гуми

2736
0
Марио Изола
Марио Изола, снимка: Джордже Пецу

Спортният директор на Пирели Марио Изола разкри повече детайли около новите гуми на Пирели за предстоящия сезон във Формула 1. През тази година типовете на италианския доставчик ще са 5, означени от C1 до C5. Последните ще са най-меките.

За всеки състезателен уикенд пак ще се избират 3 от тези типове. Но тази година те винаги ще бъдат означавани като хард, медиум и софт, независимо дали са например C5, C4 и C3 или C3, C2 и C1. Те ще са с червен кант (софт), жълт (медиум) и бял (хард).

„Тази година гамата ни от гуми реално е по-широка, каза Изола. – Конструкцията им е нова. Като целта ни беше гумите да позволяват по-добро контролиране на проблема с прекомерното прегряване. Използваме нов метод при работата с гуми, като им поставяме хромирано покритие. И за тази година те продължават да се произвеждат в Румъния,а  Турция ни е резервен.“

Изола подчерта също така, че предните гуми ще се загряват до по-висока температура от задните: „Решихме, че предните гуми през 2019 г. трябва да се загреят до 100 градуса по целзий, а задните до 80. Това е защото до миналата година гумите като цяло се нуждаеха от повече време, за да достигнат оптимална температура. Промяната включва и намаляване на налягането на задните гуми.“

От Пирели също така разкриха и работните температури на типовете гуми при нормални условия: C1: 110-140 градуса, C2: 110-135, С3: 105-135, C4: 90-120 и C5: 85-115 градуса.