Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Изоставането на Ред Бул спрямо Мерцедес е 0.2 сек, твърди Марко

Изоставането на Ред Бул спрямо Мерцедес е 0.2 сек, твърди Марко

2506
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Майкъл Потс

Изоставането на новата кола на Ред Бул спрямо тази на Мерцедес е 0.2 сек на обиколка. Това твърди съветникът на „биковете“ Хелмут Марко. И според него тази разлика идва основно от иновативната система DAS.

При нея с издърпване и избутване на волана се променя сходимостта на предните колела. Така се подобрява обтичането на колата и се увеличава скоростта на правите, а износването на гумите се намалява.

Auto Bild съобщава, че според изчисленията на Ред Бул, изоставането им след първите тестове в Барселона е било 2 десети на обиколка. Почти толкова колкото според тима дава DAS на Мерцедес.

„Те (в Мерцедес) печелят време спрямо нас, защото при тяхната кола няма недозавиване при влизане в бавните завои, заяви Марко. – Те постигат това със системата DAS.“

Австриецът също така похвали новата задвижваща система на Хонда. Според него японците са направили голяма крачка напред през зимата. И това се виждало от скоростта и на болида на Алфа Таури.

„В Алфа Таури се справят добре. Тимът не е далеч от Рейсинг Пойнт, каза още Марко. – В Хонда подобриха двигателя си във всеки аспект. Моторът има повече мощност, консумира по-малко гориво и по-лесно се работи с него.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.