Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Изоставането ни е по-голямо от очакваното, твърди Ботас

Изоставането ни е по-голямо от очакваното, твърди Ботас

1855
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка: Мерцедес

Изоставането на Мерцедес спрямо Ферари в свободните тренировки за Гран при на Мексико е по-голямо от очакваното. Това смята пилотът на Сребърните стрели Валтери Ботас.

Финландецът изостана на 0.6 сек от най-бързия Фетел във втората сесия на Ерманос Родригес. Люис Хамилтън пък бе на близо 1 секунда.

„Разликата е по-голяма на този етап от уикенда, каза Ботас. – Но знаем, че можем да напреднем. Имаме голям дефицит спрямо Ферари на правите.

Затова дори да сме на първа редица на старта, ще бъде сложно да запазим лидерството до първия завой. Но е важно какво ще се случи в състезанието в неделя, където ние обикновено сме силни.”

Другият пилот на Мерцедес Люис Хамилтън заяви, че изоставането на тима му спрямо Ред Бул не е толкова сериозно. Но това спрямо Ферари е наистина голямо, когато в тима вдигнат режима на двигателя

„В следобедната сесия имах повече трудности с гумите и обиколката ми не беше впечатляваща, обясни Люис. – Беше трудно да разберем как точно работят гумите. Тяхното износване може да доведе до 3-4 спирания в бокса в неделя.”

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф добави, че на колата просто й липсва скорост като цяло. Според него трасето в Мексико е едно от най-лошите за тима.