Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Изоставането ни спрямо 2017 г. е шокиращо, смята Строл

Изоставането ни спрямо 2017 г. е шокиращо, смята Строл

33
0

Ланс Строл заяви, че изоставането на екипа на Уилямс спрямо представянето миналия сезон е шокиращо. През 2017 г. той и тогавашният му съотборник Фелипе Маса се бориха за точки във всяко състезание, а в Баку канадецът дори стигна до място на подиума – 3-и.

Тази година обаче Строл и Сергей Сироткин са в дъното на колоната, като в Бахрейн дори финишираха на последните 2 позиции, като чак след наказанията на Перес и Хартли от по 30 секунди се придвижиха с по 2 места напред.

Справка показва, че през миналия сезон в Бахрейн в квалификацията Маса е постигнал време от 1:30.074 мин, докато през тази година най-доброто постижение на Сироткин е 1:31.414 мин. Тоест с 1.4 сек по-слабо, при положение, че новата кола на тима би трябвало да е по-добра от тази от 2017 г., а и се използват и по-меки гуми от Пирели.

„Имаме много неща за оправяне, каза Строл. – Далеч сме от позицията, на която искаме да бъдем. В Бахрейн бях шокиран каква голяма стъпка назад сме направили. Аз самият съм с 0.4 сек по-бавен от миналата година. Губим време на правите. Като цяло не сме се подобрили.”