Начало Автомобили Изпълнителният директор на Литекс Моторс получи отличието Мистър Икономика

Изпълнителният директор на Литекс Моторс получи отличието Мистър Икономика

76
0

Илия Терзиев, изпълнителен директор на Литекс Моторс, получи престижната награда Мистър Икономика.

Той беше награден със статуетка „Рибарят и златната рибка” по време на церемонията, която се състоя в Националния исторически музей. Терзиев бе избран между 33-ма бизнес лидери в различни сфери на икономиката по време на тазгодишния форум „Мистър и Мисис Икономика”. Наградите бяха връчени от вицепремиера Даниела Бобева и миналогодишния носител на „Мистър Икономика” Николай Вълканов. Критериите за оценяване на победителите включват направени инвестиции, осигурени работни места, добър финансов резултат и динамика на резултатите на компанията, положително име в обществото и висока корпоративна социална отговорност. Най-големият икономически конкурс за България се организира от списание „Икономика”, като първото му издание датира от 1990г.

Отличието „Мистър Икономика“ е значимо за мениджмънта на Литекс Моторс АД и е признание за развитието на българската автомобилна индустрия.

Днес съм безкрайно щастлив и горд от факта, че автовозите на транспортни компании вече започват да тръгват пълни от България и да се връщат празни от Италия – сподели Илия Терзиев на церемонията.

„Литекс Моторс” в партньорство с китайската Great Wall Motors се превърна в първата българска компания, която възроди местния пазар на автомобилно производство с отварянето на завода в с. Баховица.

Победителят се определя от 33-членно жури, което е съставено от икономисти, предприемачи и финансисти. Тазгодишният формат на форума включва общо 8 категории, като за пръв път бе връчена награда за Корпоративна социална отговорност.

Илия Терзиев работи в Литекс от 1996 г. Той е изпълнителен директор на Литекс Моторс АД от основаването на компанията през 2008 г.