Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Израел оттегля покана за Мозли

Израел оттегля покана за Мозли

77
0

Израел оттегли покана към Макс Мозли да посети еврейската държава. Както стана ясно по-рано днес на среща в Аман (Йордания), където в момента се провежда кръг от Световния рали шампионат, президента на ФИА Макс Мозли получи покана да посети Израел от министъра на спорта Галеб Маядле. Маядле, по-известен като първият министър арабин в еврейското правителство, също както и Мозли е в Йордания по покана кралската фамилия на страната, която за първи път е домакин на кръг от WRC.
Малко по-късно днес обаче той е оттеглил поканада си с официален писмен документ.
Както се е оказало в последствие Маядле не знаел подробности за секс скандала около Мозли и по-точно за неговата нацистка част. Една особено болна и чувствителна тема в Израел. Едва след като медиите започнали да задават провокативни въпроси на министъра той проучил въпроса в подробности.
Министерството пък излязло с официално изявление, в което се казва: “Министърът, който не знаел за скандала с участието на Мозли, е отправил поканата не към личността на Макс Мозли, а към представителите на организацията ФИА. След като министъра бе посветен подробно във фактите около скандала с участието на Макс Мозли, той веднага оттегли поканата си.”
Поканата към Мозли бе приета с изумление от страна на световните медии, още повече че веднага след скандала Еврейската автомобилна федерация се дистанцира от президента на ФИА. Сега обаче става ясно, че министърът на спорта на еврейската държава просто не е знаел, що за събеседник има срещу себе си…