Начало Рали Известният с победите си в нови ралита Хирвонен, се надява на успех...

Известният с победите си в нови ралита Хирвонен, се надява на успех и в Турция

60
0

Мико Хирвонен е рали пилот, известен със способността си да се нагажда перфектно към изискванията на новите в календара надпревари и да ги печели още първия път, когато участва в тях. По тази причина финландецът разчита да се справи на ниво и с рали Турция, което тази година ще се проведе по нов маршрут.

Сезон 2010 започна по превъзходен начин за Мико Хирвонен, който спечели началния старт в Швеция. После обаче бе победен от прекия си конкурет Себастиен Льоб в Мексико, а в Йордания отпадна и не взе никакви точки.

Сега обаче идва ред на новото в календара рали Турция и дни преди него Хирвонен сподели:

„Обожавам да се състезавам в нови ралита. Това е предизвикателство както по отношение на преминаването на отсечките, така и що се отнася до подготовката на записките по време на тренировките. Имам добър рекорд по отношение печелене на ралита, които са нови в календара. Миналата година триумфирах в Полша и Австралия, а през предходния сезон също така победих в Норвегия и Йордания, когато се провеждаха за първи път. Не съм сигурен каква е причината за това, но ако подобря рекорда си благодарение на победа в Турция, тогава ще съм невероятно щастлив.“

Основната причина Хирвонен да се надява на успех в Турция е грешката му в предишния кръг в Йордания. Той трябва да се опита да намали разликата в точките между себе си и лидера в шампионата Льоб или поне да не допуска да стане още по-голяма.