Начало Рали Изживяването на рали е неповторимо, категоричен е Елисео Саласар

Изживяването на рали е неповторимо, категоричен е Елисео Саласар

70
0
Елисео Саласар

Бившият пилот от Формула 1 Елисео Саласар сподели след рали Аржентина, че първото му участие в кръг от WRC е било по-трудно от това в Дакар и е едно от най-тежките в цялата му кариера.

Чилиецът кара Мини Джон Купър Уъркс WRC и в крайна сметка финишира на много добрата 12-а позиция. Завършвайки състезанието, той стана първият състезател, участвал в Дакар, Индианаполис 500, 24 часа на Льо Ман, Гран при на Монако и старт от световния рали шампионат.

Саласар бе впечатлен от темпото още в началото на състезанието и заяви, че карането в ралито е далеч по-тежко, отколкото в надпреварата за издръжливост Дакар. Въпреки изтощителната програма обаче 57-годишният пилот бе въодушевен, че изпълни целта си и завърши състезанието. Засега той няма планове да се връща във WRC.

Тези четири дни бяха невероятно напрегнати, но изживяваното бе неповторимо – бе обобщението на чилиеца.

В продължение на 17 отсечки той бе изключително внимателен по трасето и гонеше единствено финал, а не топвремена. Точно преди края на изнурителното рали пък Арминдо Араужо и Пауло Нобре отпаднаха с технически проблеми и така Саласар изведнъж се оказа най-добре класиралото се Мини! Само 3:56.5 мин го разделиха от предварителната прогноза на Крис Мийк, с когото работиха преди състезанието. Британецът заяви, че Елисео спокойно може да е в топ 10 в Аржентина и за малко не позна.