Начало Рали Йост Капито: Работата за следващия сезон вече започна

Йост Капито: Работата за следващия сезон вече започна

59
0

Тимът на Фолксваген спечели 12-ти успех за сезон 2014 г. от 13 старта. С това отборът от Волфсбург подобри рекорда за най-много победи в рамките на една състезателна година, който принадлежеше на Ситроен.

През 2014-та освен това бе изравнен рекордът за двойни победи на Пежо от 2002 г. (8). Тимът освен това е едва вторият в историята на WRC, чийто екипажи са на първите три места в класирането.

– 12 победи за един сезон – определено можем да се радваме на една успешна година. Можем да се гордеем с постигнатото и всеки момент в световния шампионат бе невероятно удоволствие. Рали Уелс бе още един страхотен успех. Себастиен Ожие и Жулиен Инграсиа направиха всичко както трябва по пътя към осмата си победа за сезона. Яри-Мати Латвала, Мика Антила, Андреас Микелсен и Ола Флоен не приключиха сезона по начина, по който се надяваха да го сторят. Но те също могат да се гордеят с постиженията си. Сега обаче нямаме време да почиваме на лаврите си. Сезон 2015 г. идва само след 65 дни с рали Монте Карло и искаме да сме напълно подготвени. Работата вече започна – коментира спортният директор Йост Капито.

Вече двукратният световен шампион Ожие заяви, че победата в Уелс бе най-добрият начин да приключи сезона:

– Нямаше никакво напрежение, тъй вече не се борехме за шампионата, така че просто получихме възможност да се наслаждаваме на рали Уелс. Битката започна на пълна газ през първия ден и бе много оспорвана със съотборника ми Яри-Мати Латвала. И понеже се гонехме един друг, това ни позволи да се откъснем от останалите ни съперници. Грешката на Яри-Мати в събота промени напълно характера на надпреварата за нас. От там нататък бе нужно само да закарам колата до финала. Това обаче изобщо не бе лесно, тъй като условията бяха типични за Уелс. Сезонът като цяло бе още една невероятна състезателна година за мен и Жулиен, както и за фантастичния ни тим. Сега ни предстоят няколко теста и официални партита преди коледните празници. И искам да кажа нещо за Мико Хирвонен: доволен съм, че в последното му WRC състезание бе на подиума. Имаше страхотна кариера и ще ни липсва да караме с него.