Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джак Аиткен ще прави тестове за Рено на Каталуня

Джак Аиткен ще прави тестове за Рено на Каталуня

102
0
Джак Аиткен

Джак Аиткен, който е резервен пилот на Рено и член на спортната академия на френския тим, ще направи първия си тест с актуален автомобил от Формула 1, обявиха от отбора.

Това ще се случи на изпитанията на пистата Каталуня (15-16 май) след Гран при на Испания. Британецът от корейски произход ще кара тазгодишния болид на тима – R.S.18.

Аиткен, който се състезава за екипа на ART Grand Prix във Формула 2 този сезон, досега бе карал само колата на Рено от 2012 г. на Херес през миналата година. Сега Джак ще изпробва актуалната машина на французите във втория ден от тестовете в сряда. Той ще замени зад волана титуляра Карлос Сайнц, който ще кара в първия ден.

Друг пилот от Формула 2 – Шон Гелаел, също ще кара на Каталуня, като ще прави изпитания за Торо Росо в първия ден, след което ще бъде заменен от титуляра Пиер Гасли. Лидерът в F2 Ландо Норис ще върти обиколки за Макларън и в двата дни, като ще ги подели с Щофел Вандоорн и Оливър Търви.

Младият пилот на Уилямс Оливър Роулънд ще кара пък за първи път новата кола на екипа на Франк Уилямс FW41 в първия ден, след което ще бъде заменен от резервният Роберт Кубица във втория. За Форс Индия изпитания ще правятДжордж Ръсел, Никита Мазепин и Никола Латифи. Последният ще прави тестове и на гумите на Пирели.