Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джеки Стюарт в болница заради болки в гърдите

Джеки Стюарт в болница заради болки в гърдите

64
0
Дейвид Култард,Джеки Стюарт,Кристиан Хорнер

Сър Джеки Стюарт бе приет в болница вчера заради болки в гърдите. Трикратният световен шампион във Формула 1 изпитал проблема при кацането на летище Хийтроу на връщане от автомобилния салон в Женева, който започна тази седмица.

71-годишният шотландец е получил първа помощ от екипажа на полета на Бритиш Еъруейз, с който се е прибирал, а след това директно е преминал под грижите на чакащите го на терминал 5 парамедици. Твърди се, че е откаран в болница Хилингдън (в западен Лондон) и вече се чувства значително по-добре.

Кариерата на Сър Джеки включва 99 старта и 27 победи освен трите му титли. Той се оттегля от спорта след гибелта на съотборника си Франсоа Север, след като се състезава от 1965 до 1973 г. Шотландецът е сред най-активните борци за увеличаване на сигурността по пистите, след като губи някои от най-близките си приятели в годините, когато автомобилни състезатели загиват редовно по трасетата. Работи с различни компании и след оттеглянето си от активна спортна дейност – сътрудничеството му с Форд продължава вече четири десетилетия. За кратко имаше и отбор във Формула 1, носещ името му, като с него отбеляза две победи преди да го продаде.