Начало Автомобили Jaguar и Land Rover отбелязаха 50-годишния юбилей на Джеймс Бонд

Jaguar и Land Rover отбелязаха 50-годишния юбилей на Джеймс Бонд

32
0
Land Rover

Jaguar и Land Rover отпразнуваха 50-годишния юбилей на една от най-значимите фигури в киноиндустрията – тайният агент на Нейно Величество Джеймс Бонд. По време на автомобилното изложение в Париж на щанда на британците за първи път пред публика излезе Land Rover Defender, който е сред главните герой на най-новата хитова филмова продукция SKYFALL™, чиято световна премиера е насрочена за 26 октомври.

Defender с модификация Doble Cab Pick Up е управляван от агент Ив, която е в центъра на вниманието на голяма част от каскадите. В сцените участват общо 77 автомобила от британските марки, сред които Range Rover и Jaguar XJ.

Един от продуцентите на поредицата Бонд Андрю Ноукс сподели пред журналисти, че изборът на автомобили е бил логичен, имайки предвид, че главният герой е англичанин и е било редно колите около него да бъдат британски, но в същото време добре познати в целия свят. Затова избрали Jaguar и Land Rover, които добавили допълнителен лукс и очарование на SKYFALL™. Глобалният бранд директор на двата автомобилни бранда Джон Едуардс от своя страна изтъкна, че е изключителна чест марката Land Rover да бъде асоцирана с Джеймс Бонд, като отбеляза, че Defender и Range Rover са едни от емблемите на дизайна и инженерните технологии на Великобритания.

Адриан Халмарк, глобален директор на Jaguar също изрази своето задоволство от партнорството с хитовата филмова продукция и напомни, че XJ e най-иновативният автомобил, произвеждан някога. Конструиран от алуминий, неговото шаси е по-леко в сравнение с всички останали и това позволява по-голяма динамика и по-директно управление в екстремни ситуации.