Начало Автомобили Jaguar I-PACE с три отличия на наградите International Engine of the Year

Jaguar I-PACE с три отличия на наградите International Engine of the Year

80
0
Jaguar I-PACE
снимка: Jaguar

Jaguar I-PACE взе три отличия на наградите International Engine of the Year. Премиум електрическият SUV на марката наскоро бе представен ексклузивно у нас в резиденцията на британския посланик Ема Хопкинс.

Jaguar I-PACE получи награди в категориите за най-добра електрическа задвижваща система, най-добър нов двигател и в категорията от 345 до 445 к.с. Призовете се разпределят от жури, състоящо се от 70 журналисти експерти от 31 държави. Те оценяват автомобилите по различни критерии, след които са поведение на пътя, управляемост, енергийна ефективност и т.н.

„Използвахме всички предимства на батерията и технологиите си, за да създадем електрически автомобил от световна класа”, коментира директорът на отдела за задвижващи системи Йън Хобан.

„Изцяло електрическият агрегат се отличава не само с нулеви отработени емисии. Той предоставя идеален баланс между пътно поведение, комфорт, управляемост. I-PACE е истински Jaguar. Поставихме си за цел да създадем най-добрия електрически SUV в света. Тези награди са свидетелство за постиженията на екипа ни.”

Jaguar I-PACE е с 90 kWh литиево-йонна батерия. Пробегът му е близо 470 км. Задвижващата система е с опция за бързо зареждане до 80% само за 40 минути.

Батерията е разположена централно между двете оси и е във възможно най-ниска позиция. Това осигурява разпределение на теглото 50:50 и допринася за изключителния комфорт при движение.

I-PACE има вече 66 награди по цял свят. Моделът стана Световна кола на годината 2019, взе приза за автомобил на годината още в Германия, Норвегия и Великобритания. Много от отличията са за задвижващата система, както и за дизайна на колата.