Начало Автомобили Jaguar Land Rover избра местоположението на новия си технологичен център

Jaguar Land Rover избра местоположението на новия си технологичен център

44
0

Jaguar Land Rover избра мястото за новия технологичен център за департамента Special Vehicle Operations. Компанията се спря на Пролоджис Парк в Райтън, близо до Ковънтри (Великобритания).

Съоръжението ще е глобален център за създаване на високотехнологични, луксозни превозни средства. Очаква се работата там да започне към края на настоящата година. В центъра ще се трудят 150 специалисти, като 100 от позициите ще са новооткрити. Цялостната инвестиция възлиза на 50 милиона британски лири, които ще бъдат използвани за специализирано оборудване.

Отдел Special Operations бе създаден през юни, като целта му е да се съсредоточи върху посрещане нарастващите изисквания на клиентите на Jaguar и Land Rover. В новия център ще има специален департамент за изпълнение на персонализирани поръчки от потребители, които ще спомогнат за придаване на допълнителна индивидуалност на автомобилите с оглед конкретните желания на клиентите. Работилниците и специалното бояджийско студио пък са вдъхновени направо от Формула 1.

– Вълнуваме се от възможностите и потенциала, които това ново съоръжение ще има. Ще създаваме наистина изключителни возила – те ще подсилят глобалната репутация на брандовете Jaguar и Land Rover, докато разширяваме портфолиото и изпълняваме амбициозните си планове – коментира управляващият директор на Jaguar Land Rover Special Operations.

Първият автомобил, който ще излезе от новия технологичен център, ще е Jaguar F-Type Project 7 – най-мощния и бърз Jaguar, произвеждан досега. От този ексклузивен модел ще бъдат произведени само 250 броя. F-Type Project 7 ще се „ражда” в завода в Касъл Бромуич преди да пристигне в Пролоджис Парк, където ще бъде доизграждан.

Jaguar Land Rover продължава работа по стратегическите си планове, включващи инвестиции в 50 нови продукта, разработки и дейности в рамките на следващите пет години.