Начало Автомобили Jaguar Land Rover започва реални тестове на автономни автомобили

Jaguar Land Rover започва реални тестове на автономни автомобили

47
0
автономни автомобили

Jaguar Land Rover се включва в първите за Обединеното кралство пътни тестове за автономни и свързани автомобили. Тестването в реални условия отвежда Jaguar Land Rover е част от проекта на UK Autodrive на стойност 20 млн. британски лири, Jaguar Land Rover тества редица изследователски технологии, които ще позволят на автомобилите да комуникират помежду си, както и с крайпътната инфраструктура (например светофарите), по пътищата на Ковънтри. Изпитванията ще изуават как бъдещите свързани и автономни автомобили ще могат да възпроизвеждат човешкото поведение и реакции по време на шофиране.

Jaguar Land Rover работят по технологии за напълно и полуавтономни автомобили. Целта им е да предложат на клиентите си избор на ангажирано или автономно шофиране, но същевременно да запазят удоволствието от карането и безопасността. Идеята им е да стане автономния автомобил надежден във всякакви реални условия на шофиране на пътя и извън него, както и при различни метеорологични условия.

Ник Роджърс, Изпълнителен директор – Продуктов инженеринг, Jaguar Land Rover, коментира: „Тестването на този проект за автономност по обществените пътища е много вълнуващо, защото сложната среда ни позволява да намерим стабилни начини как да повишим безопасността на пътя в бъдеще. С използването на данни от множество сензори и намирането на интелигентни начини за обработка на тези данни, ние получаваме точни технически познания как да приложим новаторски тези технологии в автомобилите.

Jaguar Land Rover е горд да бъде лидер в съвместните изследователски проекти за автономни и свързани автомобили. Ние подкрепяме иновативните изследвания, които ще бъдат неделима част от инфраструктурата, технологиите и законовата рамка, необходими за превръщането на интелигентните, автономни автомобили в реалност през следващото десетилетие.

Със старта на изпитванията Ковънтри се присъединява към 12 други градове в провеждането на тестове по обществените пътища в световен мащаб.

UK Autodrive е най-големият от три консорциума, стартирани в подкрепа на въвеждането на автономни автомобили в Обединеното кралство. Той спомага за превръщането на Обединеното кралство в световен център за проучване, разработка и интеграция на автоматизирани и свързани автомобили в обществото. Консорциумът вече е доказал тези изследователски технологии в затворена среда и началото на тестването в реални условия е следващата стъпка към превръщането на изследването в реалност.